“Een arbeidsconflict is niet uitzonderlijk, u brengt een overgroot deel van uw leven door in werksituaties en op de werkvloer. Laten we het samen oplossen.”

“Een arbeidsconflict is niet uitzonderlijk, u brengt een overgroot deel van uw leven door in werksituaties en op de werkvloer. Laten we het samen oplossen.”

Arbeidsrecht

Wanneer er een conflict dreigt of zelfs al plaatsvindt tussen werkgever en werknemer, is het raadzaam een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Een arbeidsconflict is niet uitzonderlijk, u brengt een overgroot deel van uw leven door in werksituaties en op de werkvloer. Dat het soms botst, of dat u niet op één lijn ligt met een ander, is normaal. Het gaat er niet om dat het gebeurt, het gaat erom hoe het wordt opgelost.

In de meeste gevallen wordt een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer door de betrokken partijen zelf opgelost. Maar er bestaan uiteraard ook situaties waarin het conflict hoger oploopt en een arbeidsrecht advocaat gevraagd wordt hierin te bemiddelen.

Wat ik in ieder geval iedereen mee wil geven, is om niet te wachten tot het conflict verergert. Als arbeidsrecht advocaat kom ik vaak in aanraking met cliënten die te maken hebben met een arbeidsconflict waarbij de toon al is gezet. In die situaties kan ik in feite enkel nog voor ‘damage control’ zorgen. Het kwaad is dan al geschied. En dat is zonde. Was ik er eerder tussen beide partijen gekomen, dan had het misschien niet uit de hand gelopen.

Bent u in een arbeidsconflict terechtgekomen en weet u uzelf geen raad meer? Neem te allen tijde vrijblijvend contact met mij op om de situatie eens rustig te bespreken.

Bij een arbeidsrecht advocaat draait het niet alleen om arbeidsconflicten maar ook om personeelsvraagstukken. Denk hierbij aan arbeidsovereenkomsten, reglementen en toepassing en uitleg cao’s. Mijn specialiteit bestaat uit het adviseren op het gebied van disfunctioneren, ziekteverzuim, het begeleiden van ondernemers in de groei van hun onderneming en het opstellen van reglementen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

DIRECT CONTACT

Specialiteiten

  • Werknemers in een leidinggevende of aansturende functie bijstaan in conflicten

  • Adviseren van werkgevers hoe om te gaan met disfunctioneren

  • Arbeidsconflicten

  • Arbeidsovereenkomsten

  • Reglementen

  • Toepassing en uitleg van Cao’s

Ik wist in het begin totaal niet waar we aan begonnen en wat mijn kansen waren tegenover mijn werkgever. Ik kwam via mijn vrouw in contact met mr. D. Schipper. Zij had een kennismakingsgesprek met haar gehad en had dus een goed gevoel bij haar. Het is een behoorlijke stapel papierwerk geworden en ik vond het enorm knap van haar dat zij toch nog dingen eruit wist te vissen. Daarnaast werden wij enorm goed begeleid en op de hoogte gehouden. Ook aan haar secretaresses op kantoor willen wij onze dank mededelen, ook zij waren zeer betrokken en dat is toch een prettig gevoel als je weet wat je meemaakt tijdens de duur van een procedure. Daarnaast is het een prachtig kantoor. Met diepe bewondering voor mr. D. Schipper ben ik haar eeuwig dankbaar voor haar inzet, loyaliteit, vertrouwen. Ook door haar betrokkenheid wist ze ons ook sterk te houden. Ik vind het gek genoeg ergens toch jammer dat het bijna allemaal voorbij is.. Ik wens haar ook alle succes toe…Wat een kanjer!

Dhr. P.V.

Wacht niet tot het conflict verergert en onderneem direct actie om erger te voorkomen/wat ik in ieder geval iedereen mee wil geven, is om niet te wachten tot het conflict verergert.”