• Dorpsstraat 13
    5556VL Valkenswaard
  • T: 040-2960175
    F: 040-2960187
  • Uurtarief: € 175,- ex BTW *

Veelgestelde vragen

1.  Moet ik mijn zaak bij een advocaat onderbrengen? Gezien de hoge kosten die advocatenkantoren in rekening brengen twijfel ik of het zinvol is om mijn zaak bij een advocaat onder te brengen. Staan de kosten wel in verhouding tot het resultaat?

Uiteraard hangt dit af van het belang dat u aan de zaak hecht. Advoconomy® zorgt er in ieder geval voor dat de drempel voor professionele juridische juridische bijstand zo laag mogelijk wordt. Dankzij een optimale prijs/prestatieverhouding is het in veel gevallen rendabel om uw zaak bij ons onder te brengen. Indien u twijfelt kunt u gerust even contact met Advoconomy® opnemen. U kunt op grond daarvan een goede kosten/baten analyse maken en besluiten of u verder wilt gaan.

2.  Ik ben van plan te gaan scheiden. Moet ik mij dan tot een advocaat of een mediator wenden?

Dat hangt er van af. Er is -in beginsel- altijd een advocaat nodig om de (echt-)scheiding juridisch te effectueren, maar soms is het gelet op de verstandhouding tussen partijen verstandiger om hiervoor een mediator in te schakelen. 

3.  Voor wie verricht Advoconomy® juridische diensten?

Advoconomy® rekent tot haar cliëntle: bedrijven, non-profit organisaties en particulieren, veelal afkomstig uit Nederland, maar door de groei van onze praktijk komen onze zakelijke cliënten ook steeds vaker uit het buitenland.

4.  Ik ben verdachte in een strafzaak, kan Advoconomy® mij helpen?

Advoconomy® heeft geen strafrecht specialisme. Indien u verdachte bent in een strafzaak en juridische bijstand nodig heeft, kan Advoconomy® u doorverwijzen naar een ervaren strafrecht advocaat werkzaam bij een ander advocatenkantoor. Wij onderhouden goede contacten met diverse strafrechtadvocaten.

5.  Ik heb een rechtsbijstandsverzekering, kan ik bij Advoconomy® terecht?

Half november 2013 is door het Europese Hof een uitspraak gedaan waarin de keuze voor een advocaat niet mag worden beperkt door een rechtsbijstandverzekeraar. U kunt uw kwestie (met de polisvoorwaarden) dan ook altijd bij ons neerleggen. Wij verzorgen dan het contact met uw rechtsbijstandverzekeraar voor u en bekijken hoe onze bijstand vergoed kan worden door de verzekeraar. Omdat het op het moment dat wij dit redigeren een zeer recente uitspraak is, moet even bekeken worden hoe verzekeraars hier feitelijk mee omgaan. Deze uitspraak moet wel door hen nageleefd worden.

U kunt uiteraard Advoconomy® altijd inschakelen om uw belangen te behartigen (tenzij wij niet over de benodigde expertise beschikken). Bijvoorbeeld indien uw zaak snel in behandeling genomen moet worden, of indien uw zaak niet gedekt wordt door de rechtsbijstandverzekering of vanwege een andere reden.

6.  Advoconomy® hanteert een scherp uurtarief, gaat dit ten koste van de kwaliteit?

Advoconomy® zorgt er bovenal voor dat de goede kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd is. Advoconomy® combineert een strakke kostenbeheersing met een efficiënte bedrijfsvoering. Daarom kan een hoogwaardige juridische dienst voor een zeer aantrekkelijk tarief worden aangeboden. Tevens voldoet Advoconomy® aan alle kwaliteitsvereisten die door de Nederlandse Orde van Advocaten gesteld worden.

7.  Kom ik in aanmerking voor een toevoeging en kan Advoconomy® dit verzorgen?

U kunt zelf op de site van de Raad voor Rechtsbijstand bekijken ( www.rvr.org ) of u in aanmerking komt voor een toevoeging.


8.  Ik heb vragen over de hoogte van de rekening. Wat kan ik doen?

Bij Advoconomy® komt u nooit voor een onaangename verrassing te staan op het moment dat u de rekening krijgt. Als onderdeel van de werkwijze van Advoconomy® krijgt elke cliënt bij elke factuur een overzicht van de verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten. U weet dan waar u aan toe bent, en u kunt tijdig aan de bel trekken indien u vragen heeft. Advoconomy® wil hierin volledig transparant zijn en beschouwt een goede en open communicatie als de basis van het vertrouwen van de cliënt in Advoconomy®.

9.  Wat betekent Advoconomy®?

Advoconomy® is een samentrekking van de woorden advocaat en economy. Hiermee wordt verwezen naar het feit dat in een optimaal functionerende economie de best mogelijke producten en/of diensten tegen de laagst mogelijke prijzen worden aangeboden.

10.  Waar kan ik Advoconomy® vinden?

In een sfeervol pand te Eindhoven, aan de Boschdijk op nummer 161. Op het eigen terrein gelegen aan de achterzijde van het kantoor kunt u gratis parkeren. Het kantoor is vanaf het NS station goed te voet bereikbaar.

Rechtsbijstandverzekeraars

Advoconomy legt zich specifiek toe op bijstand aan verzekerden van rechtsbijstandverzekeraars.   Dat kan op twee manieren: of de verzekerde wendt zich zelf tot ons, of de verzekeringsmaatschappij vraagt ons om bijstand voor de betreffende ...lees verder.

* In verband met de vereiste specialistische kennis in letselzaken hanteren wij een hoger tarief. Het uurtarief in letselschadezaken bedraagt € 225 ex btw per uur, welke kosten in rekening zullen worden gebracht bij de aansprakelijke verzekeraar.